Tree House Coat Rack

The exhibition at Miami Center for Architecture and Design allowed the opportunity to explore and evidence the iterative process of design through a simple industrial design object, the coat rack. Each green leaning rack makes subtle shifts in hue, size and angle. The result of this playful investigation renders a tree like landscape scene inside the Center’s downtown Miami exhibition space, casting myriad branch like shadows on the exhibition wall. Utilizing the same kit of parts, .75” solid aluminum round bar [powdercoat finish], .675” solid aluminum round bar [powdercoat finish] and 1.5” solid ash base, each piece affords the user a unique interface to a singular function.

  • year

    2016

  • location

    Miami, FL

  • client

    Miami Center for Architecture and Design

  • typology

    galleries

  • status

    Complete

  • designer

    Jonathan Gonzalez

Back